Over

Close Up belooft elke editie een geheel verschillend kader, geheel heringericht van kop tot teen, van bodem tot platfond; van de inkom, zal de genodigde ondergedompeld worden in een andere wereld. Close Up, geeft ook de mogelijkheid aan het publiek om actief deel te nemen aan de tentoonstelling. Elke editie worden er participerende activiteiten uitgedacht. De toeschouwer zal de tentoonstelling niet louter visuele ervaring ervaren, maar ook sensorieel. Om er toe te komen, bewandelen we verschillende wegen: workshop in relatie met de kunstenaar, creatieve ateliers georganiseerd door de partners, life performance of nog scenografen die het publiek actor maken van het gebeuren.

Het seizoen 2017, telt 3 edities. Eenzelfde thema wordt doorheen het hele jaar behandeld. Dit blijvende concept zal worden toegeëigend en vertaald worden door het collectief kunstenaars verzameld per event. Wat hebben wij ontvangen en wat geven wij door aan de toekomstige generaties? Onze tentoonstellingen zal de weergave zijn van een samenleving waar individuen een mengelmoes zijn van diverse erfenissen, invloeden en ontmoetingen. Wat kunnen we leren uit deze rijkdom? Wat is zijn invloed op ons? Doorheen ons project, zullen de kunstenaars hun cultuur, hun visie en hun know-how doorgeven. De kans voor hen, om een gezamenlijk werk te presenteren. Dit gevoed door de rijke ontmoeting en artistieke diversiteit van de kunstenaars zelf. De generaties zullen worden samengebracht, culturen en groepen zullen samenkomen en technieken zullen worden gedeeld. Dit zal de kern voorstellen van onze maatschappij: een gemengde en hybride kern leidende tot hybride creaties !

Mangoo Pickle

Mangoo Pickle, wat is dat? Een vzw dat kunst en cultuur dicht bij het publiek probeert te brengen. We nemen de toeschouwers in een andere wereld, in een mooi hermetische bubbel door een adequate ruimtelijke creatie. Het is een ook een jong en dynamisch collectief die werk en plezier tracht te combineren. De vrucht van deze samenwerking zijn initiatieven die een nieuwe manier van delen, ontdekken en consumeren  van kunst en cultuur aanreikt.
www.mangoopickle.be

Seizoen 1

Het thema van ons eerste seizoen was de reis. Tijdens een jaar werd tijdens elke editie opnieuw de kenmerken van ‘de reis’ herontdekt. Een opgelegd thema waarrond een groep kunstenaars zijn visie heeft kunnen delen tijdens een dag, een zaterdag.